pad thai z kurczakiem

Pad Thai zalicza się do jednych z najbardziej rozpoznawalnych potraw pochodzących z Tajlandii, najłatwiej przyrządzić jest Pad Thai z kurczakiem, które na pewno pozwoli nam poznać trochę orientalnych smaków

Co jest nam potrzebne, aby przyrządzić Pad Thai z kurczakiem? Zacznijmy od tego, iż czas samego przygotowania Pad Thai z kurczakiem, to zazwyczaj około jedna godzina, do tego dochodzi jeszcze kwestia Pad Thai z kurczakiem kcal, które zazwyczaj wynoszą w granicach 165 na 100 gr takiego jedzenia, jakie jest zalecane zwłaszcza w przypadku diety bezglutenowej.

Oczywiście Pad Thai z kurczakiem-przepis, uwzględnia również posiadanie odpowiedniego sosu, jaki stworzony dzięki:

Gotowanie pad thai z kurczakiem

Jak krok po kroku, wygląda prosty przepis na Pad thai z kurczakiem? Przygotowanie Pad Thai z kurczakiem, rozpoczynamy od zagotowania wody w naszym garnku, potem dodajemy ryż, jaki gotujemy ok.4-6 minut, po czym go odcedzamy i płuczemy zimną wodą. Kolejnym zadaniem jest wymieszanie powyższych składników na nasz sos, w tym czasie możemy już położyć patelnię na ogień i podgrzać na niej olej, dodając na nią krewetki (kurczaka lub tofu) oraz dobrze starty czosnek, podsmażać je w granicach 2-4 minut. Następnym etapem, jest wbicie jajka, gdzie znowu należy podsmażyć wszystko niecałą minutę, potem dodać makaron oraz całość smażyć przez 4-5 minut, wlewając w trakcie również nasz sos. Już na sam koniec dodajemy kiełki lub posiekaną cebulę, mieszając dokładnie wszystko.

Zaleca się również posypanie takiej potrawy posiekanymi orzeszkami ziemnymi, pozostałymi kiełkami oraz dymką, niekiedy Pad Thai z kurczakiem jest także skroplone limonką oraz dodane zostają płatki chili lub listki kolejndry jakie dodatkowo podkreślają jej smak.

Zobacz również:  Dorsz po tajsku

Warto zdecydować się na taki właśnie przepis Pad Thai z kurczakiem oraz móc delektować się potrawą, która nie tylko pochodzi z Azji, ale też pozwoli rozwijać nasze kulinarne umiejętności. Tak przedstawiony Pad-Thi z kurczakiem – przepis, to nawiele pracy i wyątkowo smaczna potrawa.