homepage

SPECJALNOŚCI

Tradycje kulinarne Tajlandii uznawane są za najbardziej oryginalne na świecie, wyróżniając się nietuzinkowymi składnikami oraz wyrazistym smakiem. Nasze specjalności pozwolą przenieść się w magiczną i pełną aromatów podróż po Tajlandii.

Skorzystaj z zamówień on-line i ciesz się oryginalną tajską kuchnią w zaciszu swojego domu, w pracy lub na spotkaniu z przyjaciółmi.

CIEKAWOSTKI Z KUCHNI TAJSKIEJ

homar_restauracja_kraków2SZLACHETNY HOMAR

Homary to najszlachetniejsze ze skorupiaków. Cenione są w kuchni ze względu na delikatne, chude mięso pozyskiwane z odwłoka, ogona oraz szczypiec. Można go podawać w całości lub dodawać np. do sałatek, zup rybnych czy sosów.

sos_tamaryndowy_restauracja_kraków2

SOS Z TAMARYNDOWCA

Sos z Tamaryndowca ma specyficzny słodko – kwaśny smak, który nadaje potrawom niepowtarzalnego charakteru oraz aromatu. Przygotowywany jest z owoców tropikalnego drzewa z rodziny Tamarindus.

kolendra_restauracja_kraków2KOLENDRA

Kolendra to delikatna, krucha i subtelna roślina o niezwykle intensywnym aromacie oraz bardzo mocnym, charakterystycznym smaku. Doskonale komponuje się z wszelakimi rodzajami mięsa oraz rybami. Bardzo często pojawia się w asyście mleka kokosowego, makaronu lub ryżu.

DODATKOWE INFORMACJE

homepage