O NAS
O NAS
O NAS
SAMUI
Samui to pierwsza restauracja tajska w Krakowie, która mieści się na Kazimierzu przy ul. Berka Joselewicza 18. Stworzona została przez wielbicieli kultury, historii i kuchni tajskiej z myślą o przeniesieniu smaku orientu z Bangkoku wprost do Krakowa. Jest ukoronowaniem naszych marzeń i efektem ciężkiej pracy. Nie od dziś wiadomo, że pośród wszystkich kuchni azjatyckich największą popularnością i uwielbieniem wśród smakoszy cieszy się właśnie kuchnia tajska. Przekonaliśmy się o tym osobiście, a teraz poprzez restaurację Samui taką możliwość dajemy również i Państwu. Ceniąc sobie oryginalność kuchni tajskiej i słodko-ostry smak orientu, dokładamy wszelkich starań, by potrawy serwowane w Samui odwzorowywały tradycyjną sztukę kulinarną Tajlandii.
TAJOWIE W KUCHNI
Wszyscy Tajowie, a więc i kucharze tajscy zawsze są uśmiechnięci oraz pogodnie usposobieni. Są niezwykle otwarci i bardzo gadatliwi, a jednocześnie skryci w wyjawianiu swoich tajemnic. Tacy są również kucharze, których zatrudniamy w restauracji Samui. Każdy z nich posiada ogromną wiedzę kulinarną, jest otwartym człowiekiem, który lubi się śmiać i bawić, a przy tym uszczęśliwiać innych. Pochodzenie naszych kucharzy ma ogromny wpływ na jakość i oryginalność potraw tajskich w Samui, które przygotowywane są zgodnie z zasadami kuchni tajskiej, dzięki temu smakują dokładnie tak, jak w lokalnych restauracjach w najdalszych zakątkach Tajlandii.
Jako pierwsza restauracja tajska w Krakowie nie skupiamy się tylko na tajskiej kuchni, ale również historii, zwyczajach i kulturze tego kraju, które zamknęliśmy we wnętrzu naszego lokalu. Jego wnętrze urządziliśmy tak, aby były jak najbardziej naturalne i ekologiczne, stawiając tu na zieleń kwiatów oraz minimalizm. Jasne, przyjazne dla oka kolory ścian oraz jutowe materiały relaksują, uspokajają i przywołują styl orientu. Zielone rośliny i delikatne dodatki nadają naszym wnętrzom naturalnego, ekologicznego charakteru. Podobnie jak dodatki przywiezione tu prosto z Tajlandii. Wśród dekoracji znajdziecie oryginalne posążki strażników Buddy czy samego Buddy.
KUCHENNE REWOLUCJE
Kuchenne rewolucje w Krakowie, ojczyźnie polskich restauracji i restauracyjek, zawsze wzbudzały emocje lokalnej społeczności, turystów oraz widzów telewizyjnych. Udział w programie był dla nas wielkim wyróżnieniem. Merytoryczne i profesjonalne spojrzenie Pani Magdy Gessler to wielki zaszczyt i jednocześnie ogromna pomoc.
Współpraca z Panią Magdą Gessler jest wymagająca. Jednak nawet największa krytyka z jej ust to cenna wskazówka, którą należy przekuć w sukces. Te wskazówki wrosły w codzienny rytm Samui. Najważniejszą rzeczą było dla nas, aby przetrwały próbę czasu. Cieszymy się, że wspólnie wypracowany standard obsługi klienta, czy zaopatrzenia kuchni wciąż jest aktualny. Mimo, że rozwój i zmiany są rzeczą naturalną, wciąż żyją w nas Kuchenne Rewolucje – tego po prostu się nie zapomina.