homepage

DANIA WEGETARIAŃSKIE

Kuchnia tajska ma to do siebie, że w zasadzie każde danie może być wegetariańskie, nie tracąc przy tym na wyrazistości czy smaku. Mięso czy też owoce morza rzadko kiedy stanowią bazę dania, są bardziej dodatkiem. Jesteśmy więc w stanie zaoferować szeroki wybór dań bezmięsnych, pozwalając każdemu w pełni cieszyć się tym, co tajska kuchnia ma do zaoferowania.

Skorzystaj z zamówień on-line i ciesz się oryginalną tajską kuchnią w zaciszu swojego domu, w pracy lub na spotkaniu z przyjaciółmi.

CIEKAWOSTKI Z KUCHNI TAJSKIEJ

pak_choi_restauracja_kraków2PAK CHOI

Pak Choi, czyli Kapusta Chińska, to bardzo popularne warzywo stosowane w kuchni azjatyckiej. Jest ciemnozielona o mięsistych białych łodygach zebranych w rozetach, o delikatnie gorzkawym smaku. Jest soczysta, smaczna i bardzo zdrowa.

tofu_restauracja_kraków2TOFU

Tofu to miękki biały serek uzyskany z mleka sojowego. Jego smak jest neutralny, bardzo delikatny, nie narzucający się, przez co jest wdzięcznym składnikiem doskonale komponującym się w różnorakich daniach. Tofu najczęściej występuje w postaci naturalnej albo wędzonej.

morning_glory_restauracja_kraków2

MORNING GLORY

Morning Glory to tak zwany tajski szpinak. Tajowie nazywają go Pak Bung, można się też spotkać z angielską nazwą „chinese water spinach”. Jest bogaty w witaminy i minerały, ma zbawienny wpływ na trawienie.

DODATKOWE INFORMACJE

homepage