homepage

DANIA WEGETARIAŃSKIE

Kuchnia tajska ma to do siebie, że w zasadzie każde danie może być wegetariańskie, nie tracąc przy tym na wyrazistości czy smaku. Mięso czy też owoce morza rzadko kiedy stanowią bazę dania, są bardziej dodatkiem. Jesteśmy więc w stanie zaoferować szeroki wybór dań bezmięsnych, pozwalając każdemu w pełni cieszyć się tym, co tajska kuchnia ma do zaoferowania.

DANIA WEGE


PAD THAI WEGE

Soczysty makaron smażony w woku z jajkiem, kawałkami tofu, kiełkami fasoli mung, cebulką dymką z dodatkiem sosu na bazie tamaryndowca. -34 zł


PAD KIMAO WEGE

Aromatyczne danie makaronowe z tofu, gdzie króluje bazylia w warzywnym sosie z kawałkami kolorowej papryki, cukinii i białej cebuli -34 zł


SPRONG ROLLS WEGE

Chrupiące rollsy z warzywami podawane z sosami śliwkowym i słodkim chilli -18zł


ZIELONE CURRY WEGE

Zielone curry na bazie pasty z chilli, kolendry oraz tajskiej bazylii z tofu, pędami bambusa, cukinią i kolorową papryką. Podawane z ryżem jaśminowym - 29zł


MASSAMAN CURRY WEGE

Słodki sos na bazie orzeszków ziemnych i orzeszków nerkowca, wraz z brokułami, kalafiorem, marchewką, białą cebulą oraz ziemniakami. Podawane z ryżem jaśminowym -29zł


KHAO PAD WEGE

Smażony ryż z tofu i warzywami -30 zł


HORAPA WEGE

Lekko pikantny sos na bazie tajskiej bazylii z tofu, kolorową papryką i białą cebulą -30 zł


TIAM PRIK TAI WEGE

Aromatyczny sos na bazie prażonego czosnku z tofu oraz dodatkiem kolendry -30 zł


CIEKAWOSTKI Z KUCHNI TAJSKIEJ

pak_choi_restauracja_kraków2PAK CHOI

Pak Choi, czyli Kapusta Chińska, to bardzo popularne warzywo stosowane w kuchni azjatyckiej. Jest ciemnozielona o mięsistych białych łodygach zebranych w rozetach, o delikatnie gorzkawym smaku. Jest soczysta, smaczna i bardzo zdrowa.

tofu_restauracja_kraków2TOFU

Tofu to miękki biały serek uzyskany z mleka sojowego. Jego smak jest neutralny, bardzo delikatny, nie narzucający się, przez co jest wdzięcznym składnikiem doskonale komponującym się w różnorakich daniach. Tofu najczęściej występuje w postaci naturalnej albo wędzonej.

morning_glory_restauracja_kraków2

MORNING GLORY

Morning Glory to tak zwany tajski szpinak. Tajowie nazywają go Pak Bung, można się też spotkać z angielską nazwą „chinese water spinach”. Jest bogaty w witaminy i minerały, ma zbawienny wpływ na trawienie.

DODATKOWE INFORMACJE

homepage