homepage

CURRY

Sos curry to danie składające się z dwóch części: pierwsza, to sos podawany w głębokim naczyniu, który jest mieszanką oryginalnej tajskiej pasty curry i mleka kokosowego; druga, to porcja ryżu jaśminowego.

CURRY


KANG WANG - ZIELONE CURRY

Zielone curry na bazie pasty chilli, kolendry oraz tajskiej bazylii z dodatkiem pędów bambusa, cukinii i kolorowej papryki. Podawane z ryżem jaśminowym.
Do wyboru z kurczakiem, wieprzowiną lub krewetkami -29/30/32 zł


KANG DANG - CZERWONE CURRY

Czerwony sos curry na bazie tajskich czerwonych papryczek chilli z bakłażanem i papryką. Podawane z ryżem jaśminowym.
Do wyboru z kurczakiem, krewetkami lub wołowiną -29/30/34 zł


KANG LEUANG - ŻÓŁTE CURRY

Żółty sos na bazie korzenia kurkumy z dodatkiem brokuła, marchewki i cebuli. Podawane z ryżem jaśminowym.
Do wyboru z kurczakiem, wieprzowiną, łososiem lub krewetkami -29/30/32/30 zł


KANG MASSAMAN - MASSAMAN CURRRY

Słodki sos na bazie orzeszków ziemnych i orzeszków nerkowca wraz z brokułem, kalafiorem, marchewką, cebulą oraz ziemniakami. Podawane z ryżem jaśminowym.
Do wyboru z kurczakiem, wieprzowiną lub wołowiną -29/30/34 zł


CIEKAWOSTKI Z KUCHNI TAJSKIEJ

zielony-sos-curry-restauracja-kraków

ZIELONY SOS CURRY

Koloru zielonego nadaje kolendra, liście chilli, zielone papryczki chilli oraz tajska bazylia. Składniki warzywne to: bambus, papryka oraz cukinia.

czerwony-sos-curry-restauracja-krakówCZERWONY SOS CURRY

 Paście koloru czerwonego nadają tajskie czerwone papryczki chilli.

zolty-sos-curry-restauracja-krakow

ŻÓŁTY SOS CURRY

Paście koloru nadaje tajska żółta papryka i świeży korzeń kurkumy. Składniki warzywne: marchewka, cebula i brokuł.

massaman-sos-curry-restauracja-krakówMASSAMAN SOS CURRY

Pastę przyrządza się najdłużej, gdyż przed umieszczeniem składników w moździerzu najpierw smaży się je na patelni. Kolor zawdzięczamy tajskiej żółtej papryce i świeżemu korzeniowi kurkumy. Składniki warzywne: marchewka, ziemniaki, cebula, orzechy nerkowca i orzechy ziemne.

DODATKOWE INFORMACJE

homepage