homepage

CURRY

Sos curry to danie składające się z dwóch części: pierwsza, to sos podawany w głębokim naczyniu, który jest mieszanką oryginalnej tajskiej pasty curry i mleka kokosowego; druga, to porcja ryżu jaśminowego.

Skorzystaj z zamówień on-line i ciesz się oryginalną tajską kuchnią w zaciszu swojego domu, w pracy lub na spotkaniu z przyjaciółmi.

CIEKAWOSTKI Z KUCHNI TAJSKIEJ

zielony-sos-curry-restauracja-kraków

ZIELONY SOS CURRY

Koloru zielonego nadaje kolendra, liście chilli, zielone papryczki chilli oraz tajska bazylia. Składniki warzywne to: bambus, papryka oraz cukinia.

czerwony-sos-curry-restauracja-krakówCZERWONY SOS CURRY

 Paście koloru czerwonego nadają tajskie czerwone papryczki chilli.

zolty-sos-curry-restauracja-krakow

ŻÓŁTY SOS CURRY

Paście koloru nadaje tajska żółta papryka i świeży korzeń kurkumy. Składniki warzywne: marchewka, cebula i brokuł.

massaman-sos-curry-restauracja-krakówMASSAMAN SOS CURRY

Pastę przyrządza się najdłużej, gdyż przed umieszczeniem składników w moździerzu najpierw smaży się je na patelni. Kolor zawdzięczamy tajskiej żółtej papryce i świeżemu korzeniowi kurkumy. Składniki warzywne: marchewka, ziemniaki, cebula, orzechy nerkowca i orzechy ziemne.

DODATKOWE INFORMACJE

homepage